Om oss

BOLAGET HAR LAGTS NER  JANUARI 2018 PGA PENSIONERING.

Bolaget Åkes Persienner startades i Uppsala 1952 av Åke Eriksson, och är ett av Uppsalas äldsta familjeföretag inom tillverkning och försäljning av persienn, markis och andra sol och värmeavskärmande produkter. Företaget drivs idag av Åkes son Per-Åke Beming som arbetat i företaget sedan 1974.

1961 flyttade företaget in i de nuvarande lokalerna, Söderbergska huset i Boländerna (närmast resecentrum). I samband med flytten bildades bolaget Åkes Fabriker AB för produktion och försäljning av sol och värmeavskärmande produkter.

Vi har idag kunniga montörer och personal som har lång erfarenhet och är vana med de produkter och frågor som våra kunder söker svar på, detta inför val av produkt. Vi försöker även aktivt ge vägledning så långt det går gällande både de olika kvalitéer och prislägen som finns av likartade produkter.

Vi måttanpassar samtliga produkter som vi har till försäljning, detta för att erhålla den bästa passformen och funktionen på varje enskild produkt.

Med över 60 år i branschen har vi även en hel del reservdelar, för olika typer av produkter, så även kunnigheten vad som är möjligt, att reparera eller renovera på vår fabrik eller ute hos kund.
Vi kan med vår expertis och erfarenhet därför erbjuda våra kunder 3 års garanti på samtliga produkter som vi säljer.

Vi på NORDIC LIGHT har åtagit oss att följa den europeiska standarden EN 13120 (Invändiga solskydd – Funktions- och säkerhetskrav) som ett minimikrav på säkerhet. Se vidare sidan om Barnsäkerhet.Barnsäkert solskydd

 

 

kontakta oss