Markiser i Uppsala

Vi säljer markiser till kunder i bland annat Uppsala, Sigtuna, Knivsta och närliggande orter.

Våra markislösningar

Vikarmar
Vikarmar är lösningen när man effektivt vill skugga av sol och värme från sin utemiljö, och fungerar till allt från det stora altandäcket till den lilla mysiga uteplatsen. Markisen anpassas efter ditt behov och önskemål till rätt bredd och utfall. Frågan är inte om det finns en markis som passar för dig och ditt hus, utan hur vill du ha den, och hur den passar in till huset och trädgården i övrigt.

För fönster
Vi har markismodeller för alla typer av rektangulära fönster i de olika storlekar som finns på fastigheter. Dessa måttanpassas och tillverkas efter fönstrens yttermått, detta för att uppnå en så effektiv solavskärmning som möjligt beroende av fasadens läge mot solen. Detta är lösningen för att effektivt få ner innertemperaturen till en behaglig nivå i de rum i fastigheten, som påverkas av solvärmen framför allt sommartid. Markisen kan även nyttjas under tidig vår och höst som ljusavskärmare för irriterande ljus i dataskärmar och TV apparater.

Balkongen
Kan lätt få en för hög outhärdlig temperatur sommartid, då är lösningen en markis som effektivt skuggar av den irriterande solen och värmen, och eventuell insyn från grannfastigheten. Dessutom blir markisen ett effektivt regnskydd för balkongen för en stilla regnskur sommartid. Komplettera med några växter samt några vilsamma möbler och du har skapat din egen oas efter eget tycke och smak.

Fönster med ovanlig form
Då är oftast den enda lösningen en korgmarkis som anpassas till fönstrets form och storlek. Korgmarkisen finns i olika former och utseenden att välja mellan, detta för att passa in i byggnadens karaktär och utstrålning. Markistypen skuggar bara delvis av glasytan, men är till stor del en karaktärs höjande markering på fastigheten och i vissa fall den enda typen som skuggar fönstret då man har ett bågformat överfönster ovanför de vanliga fönstren.

Vävar och duk
I våra lösningar har vi akryldukar som är spinnfärgade med mycket goda fysiska egenskaper. Väven är även impregnerad samt belagd med ett teflon liknande ämne för att klara regn och smuts på bästa sätt, men bör rengöras kontinuerligt med en lösning av ljummet vatten med såpa och en mjuk borste. Även dammsugning går förvånansvärt bra om man kommer åt, framför allt för att få bort frömjöl på våren och försommaren. Välj ur vårt sortiment av enfärgade och mönstrade dukar i snart sagt regnbågens alla färger och kombinationer.Vi tillverkar även nya dukar till dina befintliga markiser och vindskydd.

Manövrering
Vissa markislösningar och typer kräver el-motordrift, andra finns med alternativt handmanövrering eller kan utrustas med en motor vid önskemål. Till dessa finns även möjligheten att komplettera med en automatikfunktion. Markisen på den fasadsidan alltid är utfälld då den är solbelyst och infälld på natten så även vid dåligt väder och molnighet. Dessutom finns i funktionen en vindvakt som övervakar markisen så den går in för att ej skadas av eventuella kraftiga vindkantringar. Automatik-markiser ser alltid till att du sommartid kommer hem till din bostad som är sval och inbjudande utan besvärliga chocktemperaturer. Markismotorer kan alltid manövreras manuellt, via radiohandsändare eller en fast brytare.

Produktutbud - Nordic LightKontakta oss

1

Tillsammans med er som kund går vi igenom ditt problem och diskuterar de alternativa förslag och lösningar som vi har att erbjuda. Vi tar de mått som vi behöver för att kunna räkna ut en offert åt dig.

2

Vi måttbeställer och tillverkar det som vi kommit överens om via våra leverantörer som tillverkar med komponenter av högsta kvalitet, från kända grossister i Sverige och Europa för bästa möjliga pris och leveranstid.

3

När er beställning är färdig för leverans, kontaktar vi er och kommer överens om dag, för montering och eventuell programmering för färdig funktion. Vi kan också vid behov ombesörja kontakten med elfirma.

4

Med Nordic Lights Produkter och vår långa erfarenhet, får våra kunder "Åkes Trygghetspaket" där 3 Års Garanti ingår på såväl materialet i konstruktionen, på duken, och på vissa fabrikat av motorer och elektronik. Montaget är fackmässigt utfört av våra egna montörer som har en gedigen erfarenhet. I vissa fall finns möjligheten till Rot-avdrag.